ReMastered

ReMastered is een gepersonaliseerd horloge gemaakt van gerecycleerde cd's.

Omschrijving

ReMastered is een horloge gemaakt van gerecyclede CD's.

Het idee achter dit project was dat cd's de afvalstroom van vandaag en de toekomst zijn. Dit komt omdat 2500 ton CD's over de hele wereld worden weggegooid. Het project is momenteel in ontwikkeling om er een volledig afgewerkt product van te maken. De behuizing van het horloge bestaat uit één CD en kan daarom op een relatief efficiënte manier worden geproduceerd.
Het bandje is momenteel gemaakt van afvalleder maar zou uiteindelijk veranderen in Pinatex. Dit is een sustainable leder op basis van de vezels van ananas bladeren.Het is de bedoeling om een standaard reeks te voorzien zodat de vaste kosten gedekt kunnen worden.
Maar we zouden graag net dat stapje verder willen gaan en een gepersonaliseerd horloge aanbieden. 
Want wie heeft er nu geen favoriete album? Deze zijn meestal al gedigitaliseerd en vaak ligt de fysieke cd’s in de kast, stof te vangen. Hier willen wij graag een antwoord op geven. Dit door middel van een gepersonaliseerd horloge. De specifieke cd wordt hierbij verwerkt tot de behuizing van het horloge waar er nog stijl elementen van de cd kunnen worden in verwerkt.

Storyline

Nog geen info beschikbaar

Team


Hallo, wij zijn ReMastered.
Een Team product designer studenten van de Luca School of art, gemotiveerd door de auto-industrie en mannelijke accessoires. Opzoek naar een manier om persoonlijkheid te uiten via design. Dit door middel van opmaat gemaakte producten met een eigen touch.
Ruben Van den Sande, Thomas Claassen

ReMastered

ReMastered is een gepersonaliseerd horloge gemaakt van gerecycleerde cd's.

Gerelateerde projecten

De WiCan is een intelligente vuilbak die mensen beloont in ruil voor afval en hondenpoep, waardoor ze worden aangemoedigd om de omgeving netjes te houden.
Lees meer
Laatste update op 12/12/18
Wij verbinden mensen die opzoek zijn naar een dier direct met asielen via een (web)applicatie.
Lees meer
Laatste update op 30/11/18
Eden is een vruchtbaar levensstijl- merk dat met liefde bijzondere creaties ontwerpt, gebaseerd op onder andere: grootheden, mythische figuren, kunstwerken en universele vraagstukken.
Lees meer
Laatste update op 12/12/18