Wie of wat zijn wij?

De BeGenkers is 1 van 12 ecosystemen in Vlaamse studentensteden gericht op het aanwakkeren van ondernemerschap bij jongeren. Het is een ambitieus publiek project dat jongeren tussen 16 en 25 jaar wil inspireren, coachen en verbinden. Dit om zo hun ondernemende kwaliteiten te ontdekken, aan te scherpen en hun netwerk uit te breiden. Het project nam in 2017 een vliegende start met ruim 192 deelnemers (die wij voortaan dus BeGenkers noemen). In 2018 steeg dat aantal al naar 234. Allemaal jongeren met ondernemingszin die hun eerste stappen wilden zetten op de kronkelende en soms onbekende paden van de ondernemingswereld.

Sinds begin 2019 zijn we gestart met de 2de fase van dit project waar we nog sterker inzetten op de ondernemende Genkse jongeren om hen alle kansen aan te bieden hun idee of ondermende competenties te helpen ontwikkelen.

Als BeGenker ontwikkel je op jezelf of in een team een idee tot een concept, onder leiding van experts en ervaren ondernemers. Naast een coaching kunnen jongeren deelnemen aan infosessies en inspiratiecafés.

Wie na het traject van De BeGenkers nog wil doorzetten, wordt niet aan zijn of haar lot overgelaten: dankzij de coaching bij partner Unizo kunnen ze een ondernemings- en financieel plan opmaken. Bij Syntra kunnen ze verdere opleidingen volgen om hun ondernemerscompetenties aan te scherpen. Om de theorie om te zetten in de praktijk worden ze ook verbonden met de Stadsfabriekjes om een pop-up store te starten of met C-mine Crib en IncubaThor voor kantoorruimte. Kortom: wie wil meedraaien bij De BeGenkers krijgt de wind vooral mee. Hier worden stappen gezet!

En of het al wat heeft opgeleverd? Tuurlijk! Denk maar aan Genkse Shtijl, de modewinkel met typische Genkse uitspraken als prints. Of wat dacht je van de WiCan, een vuilnisbak met wifi-signaal? Handgemaakte portretten van invloedrijke figuren zoals Tyler, The Creator en Jean-Michel Basquiat op je kleren? Dankzij EDEN Belgium kan dat binnenkort.

De BeGenkers is een samenwerking van de Stad Genk, de hogeschool UCLL StartMinds en de LUCA School of Arts. Dit project wordt gerealiseerd met middelen van de Europese fondsen EFRO en Hermes.

 

 

 

 

Studententeam aan het woord
Daan, Hendrik en Jorrit (studenten LUCA CMD Interaction) babbelen enthousiast over de BeGenkers 1.0 en hun idee en deelname in '17'18. Hun ondernemende project gaat over het organiseren van bordspel-evenementen. Dit als wederantwoord op de trend van "alles digitaal" en "virtueel op je eentje te zitten spelen". Op deze manier komen spelers op een fysieke plek samen waar ze bordspellen delen en elkaar uitdagen. Als het ware digitaal detoxen qua game-beleving.
Jongeren vormen sterke teams
Ontdek hoe Cansin en Mounir elkaar tegen het lijf liepen op het kick-off event in 2017 en samen besloten om een sterk team te vormen. Zij zijn het brein achter "Eden Belgium" en hebben een podiumplek veroverd op het slotevenement van 2018. Prima werk en team dat geworden is.
Coach Goldfox in de kijker
Wij zijn fier Kristof Claes, aka Goldfox, in ons team van coaches te hebben. Hij is een expert op het vlak van social media marketing in de muziekwereld. De laatste jaren is hij als concert, artist booker, festival-organisator, ... een duizendpoot in de sector van entertainment en muziek. Hij is oprichter van en coördineert ook alle activiteiten in de Broeikas in Hasselt. Maak gebruik van zijn kennis en netwerk BeGenkers!